"Охорона праці очима дітей"

2018-01-31

/Files/images/20180131_131516.jpg

Сьогодні проблема охорони праці є однією з найактуальніших. Травматизм на виробництві завдає багато горя та страждань не тільки працівникам , а й їх родинам. Щодня на виробництві травмуються сотні людей. Більше травмуються молоді працівники віком до 30 років. Це свідчить про недостатність знань молоді з охорони праці. Тому виховувати відповідальне ставлення до особистої безпеки, збереження життя та безпеки оточуючих людей потрібно ще з раннього дитинства, бо сьогоднішні школярі це майбутні працівники і роботодавці.

З року в рік,в закладі проводиться конкурс дитячого малюнка "Охорона праці очима дітей" з метою виховання у підростаючого покоління культури бехпечної праці на виробництвах та у сільському господарстві .

Учні охоче виявляють на папері своє бачення безпеки праці представників різних професій. Активність учасників конкурсу засвідчила про свідоме відношення молоді до важливих питань, про небайдужість до проблем у сфері безпеки та охорони праці. У кожної дитини своє бачення проблеми, своя точка зору до цього важливого питання, але всі усвідомили просту істину, що дотримуючись елементарних правил безпеки, можна уникнути багатьох трагедій.

Проведення таких заходів сприяє підвищенню інтересу у дітей та молоді шкільного віку до поглибленого вивчення охорони праці, допомагає виховувати повагу до правил безпечної поведінки, пояснює наслідки нехтування такими нормами.

З цією метою в Озерському НВК було проведено ряд бесід, годин спілкування з учнями та конкурс малюнків на тему " Охорона праці очима дитини " .

Кiлькiсть переглядiв: 359

Коментарi